Zatvori

info@artklasa.rs

PočetnaO projektuOkruženjeProstorKontakt

Okruženje

Najveća reka u Evropi.
Čist vazduh, zelenilo i ptice.
Novi gradski kreativni kvart.
Na kilometar od Trga republike.

Diši bolje.

Drveće u okolini već je stanište pticama kakve niste čuli u gradu već decenijama, a nove sadnice visokog drveća ugostiće još više ovih, radosnih stanovnika obližnjeg Velikog ratnog ostrva.

U tome će pomoći i šetnja kroz izložbu ili koktel u Re-Kreativnom centru Silosi Beograd koji se nalazi na samo par koraka od Artklase.

Jesmo li pomenuli zalazak sunca iznad Dunava?

Živi lepše.

Parking. Sa postojećim kapacitetima ispred zgrade Artklase ne samo da više nećete razmišljati o njemu, već će i vaši gosti da se raduju svakom pozivu na sastanak.

Stanovanje. Opcije u neposrednoj blizini Artklase danas su jedne od najtraženijih u Beogradu, a projekti premijum novogradnje kao što su Novi Dorćol, K-distrikt ili Marina Dorćol, nalaze se na pet minuta vožnje – biciklom!

Živi i radi u novom centru starog Beograda.

Reka i rekreacija

Blizina Sportskog centra “Milan Gale Muškatirović” sa svojim bazenima i teniskim terenima, uz niz biciklističkih i trim staza, od Dorćolskoj keja do Linijskog parka, kreiraju najveću zonu rekreacije u Beogradu, smeštenu uz najveću reku u Evropi.

U neposredom okruženju Artklase planirani su brojni projekti iz oblasti rekreativnog sporta, od terena za sve popularniji padel, pa do stene za slobodno penjanje ili časova joge koji se neretko drže u obližnjim Silosima.

Restoran?! Gastropark!

Na samo 200m od Artklase već su otvoreni prvi restorani nacionalne i međunarodne kuhinje čije prostrane zelene bašte i odlična ponuda već svakodnevno okupljaju brojne goste.

Restorani poput "Insolite", "Kolubare" ili pivare "Docker", samo su prvi u nizu restorana, koji su deo Gastrošora, prvog gastro-parka na Balkanu, a ubrzo im se pridružuju kafeterije, vinoteke i brojne gastro-prodavnice. 

Zatvoren za saobraćaj, ovaj gastro-park ima prostrano šetalište koje krase velika zelena ostrva sa klupama za odmor, a povremeno će služiti i kao sajamski prostor za male proizvođače hrane i pića.

Posebno atraktivne biće prostrane bašte prema Linijskom parku, koje će moći svakodnevno da ugoste veliki broj posetilaca na otvorenom.

Posetiocima Gastrošora biće dostupno oko 250 parking mesta, dok zelene zone zauzimaju gotovo trećinu novog beogradskog gastro-parka.

Umetnost i priroda

Odmah do Artklase nalazi se kompleks od četiri monumentalna silosa sa ukupno 64 komore, čija je visina čak 28 metara. Ova svojevrsna znamenitost Beograda dobila je novi život zahvaljujući Gaia pokretu, neprotinoj organizaciji koja u Silosima razvija programe iz oblasti obrazovanja, umetnosti, rekreativnog sporta i zaštite životne sredine.

Već od prve godine prepoznati kao jedan od međunarodnih simbola Beograda, Silosi su danas mesto gde se održavaju najposećenije izložbe, nedeljni matinei, gastro-festivali, koncerti, ali i sajmovi umetnina, radionice joge i edukativne predstave za decu. U bliskoj budućnosti Silosi će dobiti i interaktivni muzej posvećen Beogradu, stenu za slobodno penjanje, dok će postojeći Medonosni vrt izrasti u veliku zelenu oazu na samo par koraka od Artklase.

ProstorKontakt

Dunavski kej 46,

Beograd

Copyright 2024 @ Artklasa